Saturday, March 17, 2007

Rockmässa

Kvällens rockmässa med ca 375 konfirmander, föredrag om Rockpartys arbete från start till nu, tacos och mingel och så själva mässan. Celebrerande präst pratar om vad som är viktigt i livet. Hans ord varvas med musik av en proffsig grupp med en suverän sångare. Höjdpunkten för mig i musiken var när de spelade Pride av U2. De konfirmander jag pratade med efteråt var jättenöjda och många ville mer. Ja, jag hade gärna hört mer. Rena festivalstämningen! Och att få dela ut nattvarden accompanjerad av stillsammare gitarrslingor i bakgrunder. Magiskt! Avslut med "Free your mind". Vilken lördagkväll...

6 comments:

Ella said...

Hittade hit av en händelse och ville bara säga att det där lät inte som någon vanlig kyrka?

Madicken said...

Hej Ella! Jo nog är det Svenska kyrkan och våra konfirmander här i smålands rockcity!

Evas blogg said...

Det låter som en alldeles underbar mässa! Mer sånt. Då är kyrkan verkligen med i samhället och vänder sig till en grupp människor som annars ofta kan tycka att kyrkan är gammalmodig och förlegad. Jättebra initiativ!

Pierre Falk said...

Var det rockmssan "Via Mystica"? I så fall: Grattis! Det är en mycket bra mässa för ungdomar med deras (eller deras föräldrars) musik.

kyrksyster said...

Det lät som en ovanlig och fin upplevelse...

Småland...hmm.. intressant.

Själv har jag haft allvarlig predikan idag, med säkert delade meningar om. Det syntes på folk...

Madicken said...

Alltså. Temat i mässan var - vad är det som är viktigt i livet? Pengar, utseende, var jag kommer ifrån etc. Det gemensamma svaret vi kommer fram till är kärlek och att få vara sig själv. Typ.