Tuesday, March 6, 2007

Packåsna

Jag borde vara vuxen nu och mer därtill. Jag menar, klara av att använda handväska istället för att stoppa fickorna fulla. Jag minns särskilt min fina fällkniv med pärlemoskaft som alltid låg i fickan när jag var barn. Den finns faktiskt kvar fast mönstret nötts bort och jag har den inte i fickan längre. Men DÅ fanns den alltid där, tillsammans med glaskulorna, samlarbilderna som man bytte med kompisarna. Ishockybilder, filmstjärnor och diverse bokmärken. Jag samlade vackra stenar och snäckor.
När jag blev äldre var det skissblock, tobak och pipa (jaja, jag vet!) som låg i fickorna och mer stenar och mer snäckor...

Så skulle vårt arbetslag iväg på en inspirationsdag och kappan hängas av i garderoben. Morgonens förberedelser bestod av att hitta en lämplig väska i mina gömmor för att pressa ner allt som annars finns i kappfickorna/jackfickorna/byxfickorna. Väskan gick knappt att stänga. Behöver jag då något som finns i denna väska kan man ge sig på att det ligger längst ner under allt annat och inte i det facket jag hysteriskt river i. Sedan ska jag vara orolig för att glömma denna väska hela tiden och överallt, att någon ska sno den, att jag ska tappa ut alla 100 prylar på golvet bland alla fötter som kommer att trampa sönder mina vackra och värdefulla saker. Nej jag avskyr handväskor. Stora saker i stora väskor och mindre saker i fickorna!

NEJ! Mer fickor till folket! Jag äääälskar kläder med många fickor. Och, nej jag röker inte pipa längre. Jag röker inte alls.

2 comments:

Evas blogg said...

hahaha...ja det är inte lätt att hålla reda på allt. Jag har en stor väska i den ligger en liten väska, där jag förvarar mina måsten (bankkort, körkort, ev pengar...) och för det mesta släpar jag på min väska med alla bra att ha prylar i.

Madicken said...

Men...är du inte rädd att glömma väskor?!