Sunday, March 18, 2007

Gospel

Och idag var det gospelmässa med soppa efteråt. Jag var lite av gospelfantast i tonåren. Numer är jag inte lika entusiastisk, men tycker det är roligt att se så många andra som blir upplyfta av gospelmusiken.

6 comments:

Evas blogg said...

Gospel har jag gillat men är ganska less på det nu, tycker det mesta låter likadant. Ikväll har jag varit på körblues i kyrkan. Sonen sjunger med i ungdomskören och de sjöng med ett bluesband. Vilket ös, blandat med lugnare låtar. Mycket bra. Kyrkan var fullsatt och kören fick, efter tre dagars turne', ihop till sin Parisresa i slutet av april.

Madicken said...

Hahaha skrev just kommentar på din blogg..jo man kan bli mätt på en del genrer i musiken. Kul med sonen! Minns då när min yngste var med o jobbade till Romresa efter konfirmationen. Ja, de kom iväg :0)

Blyger said...

Jag tycker verkligen om gospel. Men inte när det är alldeles för ofta (med samma låtar och samma nyanseringar) eller när det blir show av det hela istället för just GOSPEL...

Madicken said...

Denna gospelkör är tämligen nybildad o utan choser (men HUR stavas det?)

Jerry said...

Gospel är härligt men en riktigt mustig och fyllig gospelröst!

Ingela said...

Hej, hittade hit via Evas blogg. För den som gillar gospel men är less på tjatig show-gospel kan jag rekommendera Trinity från Skellefteå. Mattias Lindqvist leder och skriver materialet. Inte så mycket "praise, hallelujah" utan innehållsrika texter som är värda att lyssna på ëtt par gånger.