Wednesday, November 19, 2008

Lunch och prästkläder

Efter att ha intagit min lunch kastar jag ett öga i en försändelse från Maria Sjödin; Casual priest. Jag har fått tygprover och bilder från kollektionen.

Nu undrar jag om det finns någon kvinnlig kollega med erfarenhet av den här kollektionen och vad ni tycker och har testat isåfall.

8 comments:

Jeez said...

Jag älskar allt. Bara sådär.

Evan har jag två svarta och en vit. Jättesköna. Jag har också en Eva utan ärm (specialsydd) som jag har under andra toppar. Perfekt!

Har du mer specifika frågor så hojta till!

Miriam said...

Jag har två Evor, en som är måttsydd och sitter riktigt tajt, och en i vanlig standardstorlek som sitter tajt men inte klistrat. Och de är jättebra att ha under dräktjacka, under andra toppar, under tröjor och tunikor, you name it. De är rätt dyra, det ska medges - men värda vartenda öre!

Evas blogg said...

En fråga som jag undrat över sen kyrkfrukosten i morse: Tycker du det är OK att ha yogagrupper i kyrkan.

Madicken said...

Tack Jeez och Miriam! Det förstärker mitt beslut att välja Evatoppen. Sedan finns det en tunika med kimonoärm som ser fin ut, Rebecka heter den, vet ej om man kan välja vilket tyg man vill ha så jag får nog ringa till ateljén om det.

Eva, mja vet inte riktigt. Kyrkan är ju till för gudstjänst, bön och meditation. Nu satte du mig på pottkanten..där jag har arbetat har man använt lokal i församlingshemmet för liknande aktiviteter.
Vad är det för form av yoga?

Evas blogg said...

Kundaliniyoga, som är influerad av österländsk trad. Vi hade en diskussion ang. detta igår och jag är emot det men det är ngt som diskuteras sällan och jag blev nyfiken på vad andra tycker om detta. För mig känns det fel, vi behöver förstärka det som är svenska kyrkan hellre än att förvirra med fler influenser utifrån. Jag har inget emot yoga men jag har emot det inom Sv kyrkan.

Madicken said...

Alltså Eva. Inte i kyrkans regi håller vi på med sådant - däremot har det hänt att vi hyrt ut lokal i församlingsgården till liknande aktiviteter, dock ej den typen av yoga utan mer den typen som "måbrayoga" i samband med någon kurs i hälsa och motion. Alltså yoga utan några "religiösa" förtecken.

Evas blogg said...

Madicken: Ja det låter ju helt OK. Men här var det mer att det skulle vara en grupp i förs.arbetet. Där tycker jag det finns andra saker man kan lägga krut på.

Ilona said...

Madicken!
Maria Sjödin är absolut oslagbar! Sevicen fantastisk, kläderna av toppkvalitet. Jag har flera olika modeller (Eva, Raglan, kaftanskjorta i råsiden med trumpetärm, kaftanskjorta i trikåtyg, kaftan i en otroligt lätt och fin ull) och känner mig alltid kvinnlig och välklädd i Casual Priest. Har en väninna som köpte tunikan och hon ville knappt kliva ur den. Hennes var i råsiden har jag för mig...
Visst är de lite dyra men jag håller med Miriam - de är värda vartenda öre!!
MVH Ilona