Wednesday, February 28, 2007

Crash - Du tror du vet vem du är. Du har ingen aning!

http://www.bio.nu/film/?id=100886

Bästa filmen på länge. Men den tar helt andan ur en. Som en känslostark smocka i mellangärdet av människors oförmåga att tolka varandras liv och sitt eget.

6 comments:

Eva said...

Ja, en mkt stark film och precis - vi har ingen aning om vem vi egentligen är...innerst inne.

Madicken said...

Och vem blir jag i mötena med andra??

Eva said...

Ja just det. Det kan väcka väldigt mycket oanat. Vi kan säga att vi inte har fördomar men den här filmen väcker mycket ang. hur det egentligen kan vara med det. Vi såg den här filmen i vår filmklubb som vi har i kyrkan. Det blev en intressant diskussion efteråt.

Elisabeth said...

Visst var filmen bra. Och när jag kom hem och exalterat berättade om vilken otäck och otäckt bra film jag hade sett, sa maken att vi hade den. Och han har sett den men inte jag! (...)Äntligen vet jag vem du är - jag som har läst din blogg så många gånger. Hälsar en som satt vid samma bord som du. (Hoppas att jag har rätt nu)

Madicken said...

Milda makaroni! Jag är avslöjad...att det dröjde SÅ länge. Började tro att inga präster i vårt stift läste bloggar..jag har f.ö bara kunnat hitta två säkra bloggare från vårt stift+en osäker. Det här blev ju såå komiskt med tanke på rubriken "Du tror du vet vem du är.." You should se my face = fågelholk. Samma bord??? Är det ditt verkliga namn? Har du någon blogg? Min hjärna är förbryllad...samma bord! Hmm

Elisabeth said...

Jag älskar att läsa bloggar, det är så att jag får begränsa mig för att inte totalt fastna i blogg-träsket :-) Samma bord, samma grupp, snett mittemot dig, talade mig varm för "Skriftens ansikten" - that´s me.