Thursday, December 14, 2006

I ett församlingshem nära dig!!!

Du går in i den inbjudande salen och ser till vänster det enkla och finstämda altaret med ett enkelt och vackert krucifix på väggen. Rakt fram ett fönster, till höger *GAAAAH*!!! Är det en zombie från kultfilmen The night of the living dead eller en MYCKET påtänd hippie från 60-talet som stirrar ner på dig med sina uppspärrade ögon där puppillerna är små som nålstick?! När du har hämtat dig lite så inser du att detta är en målning som ska föreställa Jesus...en alldeles förfärlig tavla som kan skrämma vettet av ett barn. Hur har den hamnat här? Hur ska man bli av med den?
Plan nr 1: lyfta ner tavlan och bära den bort till källartrappen och, oj där föll den ner...men hur förklara det sen? Varför skulle jag gå omkring med en tavla så där helt apropå?
Plan 2: lyfta ner tavlan och gömma den längst in i förrådet i den där källaren och hoppas att ingen märker något. Hm...inte förrän något barn råkar gömma sig i förrådet under kurragömmaleken och svimmar av chocken då två nålsögon stirrar fram bakom badmintonnätet. Fler förslag mottages tacksamt!

No comments: