Tuesday, June 24, 2008

Vill jag veta det här?

En liten fågel viskade till mig vad några kyrktanter pratat om efter den gudstjänsten då jag hade min prästklänning på mig (och nej, jag har ingen bild för tillfället). Det här var i ett ekumeniskt sammanhang så jag använde inga liturgiska kläder. Så här hade de pratat:

Tant 1 – Så snygg hon är i den där klänningen. Den borde hon ha jämt.
Tant 2 – Men nog skulle hon väl ha haft strumpor till.
Tant 1 – På sommaren behöver man väl inga strumpor.
Tant 3 – Men har hon peruk?

Peruk??!!

9 comments:

Vonkis said...

aoch
Glöm bilden pà klänningen, hur sàg du ut i hàret???

Madicken said...

Ja du Vonkis,jag hade bara samlat ihop mitt alldeles för långa trassel i en "kanelbulle" och klämt fast med en stor hårklämma. I morgon ska jag till frissan o kapa en decimeter...

Anonymous said...

Kyrktanter är underbara! Eller kanske inte...
Hur är kyrkklimatet i dina trakter...?

Madicken said...

Ja, Ulrika, kyktanterna :)

Hur menar du med kyrkklimatet?

Evas blogg said...

Kyrktanter - de förnekar sig aldrig :-) Blev nyfiken på både din klänning och frisyr (men frisyren har du beskrivit redan). Hur ser klänningen ut?

Madicken said...

Klänningen, ja Eva; den är svart naturligtvis och en rak figurnära modell som alltså är insvängd i midjan, knälång med knappar nästan hela vägen. Tyget är lite blankt med silkeskänsla och toppen när det är varmt och kaftanen känns för instängd. Ärmarna är långa men kan rullas upp och slejfas fast i såna där ringar på ärmen och det gör jag alltid.

Evas blogg said...

Låter mycket snygg. Har du sytt den själv? Jag tycker det är svårt att få tag i klänningar (älskar sådana) så därför är jag så nyfiken.

Madicken said...

Jag sy? Mohaha. Faktum är att dottern köpte den till sig själv (hon är en sån där emo, svarta kläder,svart hår,piercingar etc)men hon tyckte jag passade bättre i den så jag fick den och en snäll kvinna i syföreningen sydde om kragen så jag kunde använda den just som prästklänning :)

Evas blogg said...

Låter snyggt. Bra att ha döttrar som har samma storlek som en själv. Min äldsta drar st 36 så det är inget att tänka på för mig. Vår yngsta är lite större men inte lika stor som sin mamma. Så jag får köra mitt eget race när det gäller kläder.