Tuesday, October 30, 2007

Här är de sju!

Det är skillnad på sanning och sanningar!
Dessa är mina nuvarande sanningar:

1. Jag har väldigt svårt för att välja i många sammanhang. Som tex ska jag köpa den röda eller den blå jackan? Ska jag ta en kopp kaffe eller ska jag ta té och inte blir det bättre av att ha läst Kirkegaard som menar att varje val kan vara avgörande betydelse i ditt liv. Hm...

2. Jag tycker inte om att köra bil i mörker, särskilt inte när det regnar eller snöar. Jag har inget mörkerseende. När jag ligger och krypkör i snöstorm och ser lyktorna av en långtradare i backspegeln tänker jag på Spielbergs första film - den där bilisten blir förföljd av en galen långtradarchaufför, ryyys.

3. Apropå syn så övade jag mig som barn i att vara blind. Tänkte det kunde vara bra ifall att.. Övningen bestod i att blundande ta mig fram både hemma och ute efter att ha memorerat de ting som jag skulle gå över, förbi och genom. Har fortfarande nytta av den övningen de nätter jag famlar mig ut på toaletten och slipper tända lamporna.

4. Kanske har ovanstående övning samband med min överkänslighet för ljus. Solglasögonen är nog det viktigaste att få med ifall det blir sol.

5. Mina koder är hämtade från psalmverser och bibelställen eller märkliga ord som bara jag skulle kunna komma på :-)

6. Jag har väldigt lätt för att minnas mina koder fast de är många olika och jag skriver aldrig ner dem någonstans (måtte inte minnet svika).

7. Jag äter gärna surströmming och havregrynsgröt, dock inte samtidigt.

4 comments:

Jämtlandstösen said...

Jag äter gärna havregrynsgröt, men aldrig mer surströmming ( efter första försöket):-)

Evas blogg said...

Det där med att köra bil i mörker har jag också svårt för numera. Det funkar knappt, tyvärr.Och jag måste också ha solglasögon när det ärljust ute. Kan det vara våra ögon som håller på att bli gamla?!

Madicken said...

Gamla ögon !? Hmpf! Jag har alltid, åtminstone sen tonåren haft dessa problem..

Evas blogg said...

OK då:-) Men för min del har dessa besvär kommit med åren.