Thursday, August 23, 2007

Mikael Mogrens upptäckt!

Mikael Mogren har skrivit en tänkvärd artikel i nya Kyrkans tidning. Tyvärr hittar jag ingen länk i nätupplagan. Mikael skriver att det är ateist-humanisterna som hjälpt honom att begripa att något nytt håller på att hända i Sverige. Att de har fått honom att inse att Svenska kyrkan står inför avgörande möjligheter. Jag citerar:

Den legala maktens nycklar finns inte längre i kyrkan. Men där finns nycklarna till människors hjärtan. Det har Christer Sturmark och hans medarbetare lärt mig under den gångna vintern. Nycklarna till människors hjärtan är givna åt var och en som uppfattas som representant för Svenska kyrkan. Varför skull humanisterna annars kämpa som de gör, om inte kyrkan var betydande?

Mikael tecknar en framtidsbild av den församling som fortsätter att göra humanisterna ilskna. Församlingen innehåller tre delar:

För det första finns där andligt mogna vägvisare. För det andra vittnar en sådan församling med sin livsstil om delande och solidaritet. För det tredje är en sådan församling en god förvaltare av det största sammanhängande kulturarvet i Sverige.

4 comments:

Maria said...

Ja, visst var det bra! Spännande vinkel.

kyrksyster said...

Jag läste det också och tycker det var jättebra!

Evas blogg said...

Han är en mkt klok man! Och jag tycker han är en ödmjuk människa som kan vinkla det negativa till det positiva.

Blyger said...

M Mogren är en klok människa!