Wednesday, June 30, 2010

Tankar och tack Hultsfred!

Så stannade plötsligt allting av. Allt arbete, alla förväntningar, som en rullgardin som plötsligt drogs ner. För samhället och kommunen, ett dråpslag. Hur blir det nu? Hur ska det gå i framtiden?

Vi som arbetat för Svenska kyrkan på festivalen satt så sent som i tisdagskväll och planerade och gick igenom schema och arbetsuppgifter. Alla beställningar av material var klara och alla inköp var gjorda. Vi hade t.om köpt ett nytt fint tält. Bara ett par timmar senare kom beskedet om inställd festival.

Många har varit engagerade och lagt ner mycket arbete, privatpersoner och organisationer och naturligtvis arrangörerna. Att lägga ner var ett nödvändigt beslut, det råder ingen tvekan om med tanke på biljettförsäljningen.

Nu kommer vi inte att gå där i dammet med musik i öronen och trängas vid scenerna. Vi kommer inte mer att känna dofterna från matställena och se galna uppträdanden och spex. Vi kommer inte att möta en massa ungdomar med frågor och funderingar. Sjön kommer inte att fyllas av badande festivalbesökare. Ingen ska fråga om vatten eller plåster. Marken kommer inte att vibrera under musikens dån. Inga långa köer ska ringla utanför butikerna.

Jag är glad och tacksam för alla år som jag fått vara med och uppleva detta. Jag fick njuta av Thåström och Winnerbäck, glädjas över Håkan Hellström och tänk det året då Manic Street Preachers spelade på Hawaii och vi hade stereoljud hemma med Z-tv som sände live.

Framför allt är jag glad över alla fina möten som vi haft med ungdomar som också uppskattat att vi från kyrkan har funnits där för deras skull.
Hoppet finns ändå kvar att festivalen i någon form kan återuppstå.

Stort tack till er, Rockpartys arrangörer och till alla medarbetare för gott samarbete genom åren.

6 comments:

Anonymous said...

Tack Marie för allt jobb du lagt ner på kringarbetet! Jag uppskattar mycket att ha fått vara en lite del av allt det fantastiska! Roligt, spännande och lärorikt!
Åsa Högman

Evas blogg said...

Så tråkigt. Och trist att beslutet kom så sent, när det mesta var fixat. Hoppas det går att ta nya tag i framtiden.

Madicken said...

Hoppet är det sista som överger oss! :)

Vonkis said...

Det är verkligen tråkigt att det inte blir någon festival i Hultsfred i år. Hoppas att den kommer tillbaka längre fram.

Fia said...

Jag tänkte faktiskt omedelbart på dig och kyrkans insatser när jag läste att festivalen har blivit inställd.
Hoppas det återkommer i någon form.

Madicken said...

Ja, Hultsfred är i chock just nu - en oerhörd förlust för hela kommunen...
Vi får hoppas och be för framtiden.