Thursday, February 12, 2009

Djävulskyckling, vågar man laga den?

Djävulskyckling - Recept, mat och vin

8 comments:

Anonymous said...

Det där lät grymt smarrigt! Funderar på att viga fredagskvällen åt en flirt med djävulen ;)

Ingela said...

Menar du för namnet eller för kryddningen? Vid mitt första besök på den lilla droppformade ön i indiska oceanen läste jag på menyerna namn som "devilled pork", "devilled chicken" o.s.v. Jag undrade om det verkligen var som det lät, men till slut tog jag mod till mig och beställde "devilled prawns". Och det var som man kunde tro. Ja gär inte rädd för starka kryddor, men devilled, det var oätligt.

Men det där receptet ser inte så farligt ut tycker jag. Go for it!

Madicken said...

Ja, det var nog mer namnet jag tänkte på, haha - jag älskar starka kryddor - det där är ju inget mot vad jag kan hotta upp. Minns en bönchili som var så "het" att det rök ur munnen och svetten lackade :)
Droppformade ön? Cypern?

Ingela said...

Nej, inte Cypern, men begynnelsebokstaven är rätt. Gissa på!

Madicken said...

Å...geografi..och ingen atlas - Indiska oceanen? Hmm..ska tänka så det lär ta en stund :)

Madicken said...

Aha - Ceylon?!

Ingela said...

Rätt! Eller Sri Lanka som det ju egentligen heter. Där är det "baby spiced" som passar oss nordbor bäst. Och det är absolut inte mesigt kryddat.

Madicken said...

Ja, kryddigt ska det vara :)