Saturday, August 16, 2008

Kantareller och fladdermöss

Jag har inte gått vilse i djungeln eller fastnat i någon lian. Däremot snubblat över några bamsekantareller, spanat på fladdermöss och annat trevligt. En stor bemärkelsedag har firats med god mat och mycket prat. Semesterdagarna går fort men ännu har jag en vecka kvar och tar dagen som den kommer, dvs inget planerat.
En bok av en av mina favoritteologer; Gustaf Wingren ligger bredvid sommardeckarna. Det är "Människa och kristen" - En bok om Irenaeus. Ska återkomma till den så småningom.

7 comments:

Evas blogg said...

Fladdermöss ja - vi hittade en i vår kylväska i stugan (väskan var öppen). Hur den hamnat där är en gåta. Just nu sitter jag i ett studentrum i Ryd/Linköping. Nu ska vi göra stan (läs IKEA).

Ulrika said...

Låter trevligt. Jag längtar faktiskt efter lite teologisk litteratur ska försöka hitta ngt roligt efter semestern men innan den är slut blir det bara skönlitteratur. ja jag har förstått att det här i småland faktiskt finns lite svamp, får kanske ta en sväng...
Trivs jättebra här nere...

Madicken said...

Fladdisar är så mysiga och de äter massor av mygg, det är väl bra Eva?

Jo Ulrika, den som söker ska finna, heter det ju :)

Erik said...

Brukar själv läsa mer än en bok i stöten. Att blanda fakta med skönlitterärt är bra tycker jag. Just nu har jag börjat läsa om Miles Davis, en bok som legat rätt länge och väntat. Kanske känner jag mig lite jazzig just nu? Du verkar använda semestern på ett bra sätt, hoppas du får några sköna dagar till, innan arbetet kallar... :-)

Fia said...

Fladdermöss är fascinerande djur. Min kompis hade plötsligt en förvirrad fladdermus i knät när hon satt på toaletten i Rimini när vi tågluffade som 17-åringar.Hon skrek hjärtskärande och jag hivade ut det stackars ljusskygga djuret i det gassande solljuset. Jag har haft lite dåligt samvete för det sedan dess.

Märker nu att det verkar som om det bara finns en toalett i Rimini, men jag tror nog att det finns några till...

Evas blogg said...

Är du i det vilda än?

Madicken said...

Erik, Miles Davis låter bra.
Fia; stackars fladdermus!
Jo Eva; mycket tid i det vilda och det behövde jag.