Tuesday, October 30, 2007

Humanist(!)andakt

Lyssna här;


http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=827016&BroadcastDate=&IsBlock=1

Här är de sju!

Det är skillnad på sanning och sanningar!
Dessa är mina nuvarande sanningar:

1. Jag har väldigt svårt för att välja i många sammanhang. Som tex ska jag köpa den röda eller den blå jackan? Ska jag ta en kopp kaffe eller ska jag ta té och inte blir det bättre av att ha läst Kirkegaard som menar att varje val kan vara avgörande betydelse i ditt liv. Hm...

2. Jag tycker inte om att köra bil i mörker, särskilt inte när det regnar eller snöar. Jag har inget mörkerseende. När jag ligger och krypkör i snöstorm och ser lyktorna av en långtradare i backspegeln tänker jag på Spielbergs första film - den där bilisten blir förföljd av en galen långtradarchaufför, ryyys.

3. Apropå syn så övade jag mig som barn i att vara blind. Tänkte det kunde vara bra ifall att.. Övningen bestod i att blundande ta mig fram både hemma och ute efter att ha memorerat de ting som jag skulle gå över, förbi och genom. Har fortfarande nytta av den övningen de nätter jag famlar mig ut på toaletten och slipper tända lamporna.

4. Kanske har ovanstående övning samband med min överkänslighet för ljus. Solglasögonen är nog det viktigaste att få med ifall det blir sol.

5. Mina koder är hämtade från psalmverser och bibelställen eller märkliga ord som bara jag skulle kunna komma på :-)

6. Jag har väldigt lätt för att minnas mina koder fast de är många olika och jag skriver aldrig ner dem någonstans (måtte inte minnet svika).

7. Jag äter gärna surströmming och havregrynsgröt, dock inte samtidigt.

Monday, October 29, 2007

Sanningar

Blyger har, blygers blogg, utmanat mig att skriva sju sanningar om mig själv. De kommer...snart.

Wednesday, October 24, 2007

Skämslåten (apropå Videokväll med Luuk)

YouTube - Honey By Bobby Goldsboro

Jag kan inte varit så gammal när jag hörde denna snyftare. Måste erkänna att jag ryser ännu i dag när jag hör om hur the angels came...

Tuesday, October 23, 2007

Farligt vacker väg

Det är risk att köra av vägen när man har så vacker utsikt på väg till arbetet! Titta bara på den här länken nedan så förstår ni vad jag menar!

www.myra.nu/hostlandskap.html

Friday, October 19, 2007

Turtle Beach, Bermuda - sounds

Snappat

På Eniro får man en del märkliga telefonsamtal till nummerförfrågningen. Som detta exempel:
-Jag vill komma till Statoil i Arlöv
-Vill du ha både telefonnummer, öppettider och hemsideadress?
-Det blir nog bra med telefonnumret. Jag sitter fast i deras biltvätt.

Wednesday, October 17, 2007

"Det finns ingen gud och Sturmark är hans profet"

Just när jag trodde att jag sett allt...http://www.humanisterna.se/index.php?option=com_facileforms&Itemid=122 Något för humanismens lärjungar att bära på rockslaget. Varför ter sig detta så bekant och varför blir det så komiskt när man missionerar mot något man inte säger sig tro på?!

Gabriella's Song

Sopplunch

Just återvänt efter en ovanligt lång sopplunch i en av våra församlingar. Vi har soppluncher växelvis mellan våra församlingar. Det är något som uppskattas av många och mixen av andakt, god soppa och lite underhållning är ett koncept som går hem. I dag hade vi en kvinna som underhöll oss med berättelser från sin barndom och uppväxt på 30 och 40-talet, berättelser som varvades med dikter och roliga anekdoter. Mycket igenkännande för alla äldre men också uppskattat av oss yngre.

Det som berörde mig mest var kärleken mellan denna kvinna och hennes numera blinde man. Bara för ett år sedan gick hon igenom en stor och riskfylld hjärtoperation och oron var stor för att hennes man skulle bli ensam, som hon uttryckte det. Nu gick ju det hela bra och hon uttryckte en stor glädje och tacksamhet att få komma helskinnad hem till sin käre make. Maken är för övrigt en hejare på att väva dukar trots synbortfallet och det var svårt att fatta att han faktiskt är blind med tanke på hans engagemang i samtalen kring bordet.

Katt-tvätt?

Jag vet att jag berättat någon gång om badrummet med vovvens egen tandborstmugg. Idag besökte jag ett badrum där husets katter hade egna handdukar i hängare med namnen prydligt skrivna på små skyltar. Jag som trodde att katter tvättar sig själva - utan vatten och handduk.

Monday, October 15, 2007

Dagens Birro

http://www.marcusbirro.se/bloggen/ Skriver i dag om att skriva blogg och det på ett synnerligt bra och tänkvärt sätt.

Tidens flykt

Jag begriper inte uttryck som "slå ihjäl tiden". Vår tid är begränsad, ska man då slå ihjäl de fattiga timmarna?!

Friday, October 12, 2007

Jag vill tacka livet (Söndag Tacksägelsedagen)

Pulsen sjunger dag och natt sitt tack på tack på tack. Den får bära fram till dig min tacksamhet. Livet tackar livet. (Margareta Melin)

Tuesday, October 9, 2007

Good Night Sweetheart

Apropå kläder

Höstens heta färger! Senapsgult är väl en färg som få kan bära?! Tur jag inte är modeslav. Upphör aldrig att förvånas över läsare som skriver till modegurus och frågar om de kan ha den där klänningen eller jackan som de köpte förra året eller om det är okej med blå ögonskugga i höst osv. Milda makter, har modegurusarna sån makt!?

Monday, October 8, 2007

Lyckat

Kyrkvärdsdagen i lördags blev lyckad. Deltagarna verkade nöjda och kul var det att träffa kyrkvärdarna från min förra församling. Nöjd begav jag mig sedan ut till det vilda och blev kvar i den vackra höstfamnen tills idag.

Friday, October 5, 2007

Tages - Sleep Little Girl

God natt!

Inför kyrkvärdsdagen

I morgon kommer vår biskop och inleder kyrkvärdsdagen med en mässa i vår huvudkyrka. Nära 150 pers. har anmält sig. Jesper Svartvik ska tala om hopp i Bibeln och sedan blir det olika seminarier där jag håller i ett förmiddags och ett eftermiddagspass. Mellan tv-programmen i kväll har jag provat mina ickekläder(!) Men prästskjortor har jag gott om...

Thursday, October 4, 2007

Kläder och väder

När kylan gjort sig påmind de senaste morgnarna och kvällarna har jag insett att min sk höstgarderob verkligen behöver uppdateras. Favoritkavajen, 100 år snart, börjar bli en aning out of date och många andra plagg åkte ut vid flytten. Nu måste jag agera, vill ju inte se ut som en överårig hippie!

I stället för kommentar till humanisternas senaste attack!































































































































































































Wednesday, October 3, 2007

Zits

SvD: Serier

Mu?

Denna bedårande dag då sjöfåglarna glider fram i vattnet och höstens klara färger framträder med ny skärpa under solens sken. Så passerar jag flera kohagar och undrar, varför står alla, ca 40 kor vända åt samma håll ? I nästa hage ligger nästan alla kor och idisslar, bara två står och betar... Flockbeteende? Grupptryck? Mu?