Thursday, May 31, 2007

Kruka?

Vi hade en trevlig personalresa i går med lagom värme, utan stress och press och god mat. Vid ett ställe fanns ett krukmakeri. Ett äldre par kommer förbi utanför just då vi går in.
Kvinnan till mannen:
- Och du går fan inte in där! Vi har krukor så det räcker!
- Jamen jag tänkte...
- Du ska inte tänka alls!
Kvinnan drar med sig mannen därifrån.

Wednesday, May 30, 2007

Lång dags färd mot natt

Och så såg jag "En sång för Martin" för andra gången. Den är stark, sorglig och vacker. Vilket par de är, Wollter och Sehldal. Helt enastående!

Tuesday, May 29, 2007

Lång tupplur

Det är hälsosamt att ta en tupplur några dar i veckan har jag läst. Lydde det goda rådet och föll i koma 1,5h! Nu är jag megapigg!

The Neville Brothers

Sångövning

Det är många resor och utflykter i maj månad. Dessutom en kursdag 10 mil bort, planeringar av höstens gudstjänster och nytt kyrkoblad ska fixas. Nu gör vi även nya fräscha agendor för Trefaldighetstiden. Det tar tid att öva in de nya liturgiska partierna men nu är jag strax ensam i huset så jag ska sätta mig vid pianot och yla!

Jättehav

*Suck* Skulle lägga upp en fin bild under min rubrik men den blev JÄTTESTOR . Har jag tid med sånt här?! Nejnejnej!

Monday, May 28, 2007

Regntunga skyar

I dag är regnet här och termometern visar endast +12. Det känns ändå bra för det passar min sinnesstämning just nu. Det kan inte vara sol alltid...

Sunday, May 27, 2007

Brödet

Det blev ju inget regn..Nej, strålande sol. Armarna skakade inte, så jag spillde inget vin. Däremot hade jag fått med något mystiskt (?) stort oblat som bröts sönder av sig själv precis då jag började läsa instiftelseorden; ..tog han ett bröd (knak) bröt det...

Saturday, May 26, 2007

Loppan!!!

Men SNÄLLA Johan på det stora företaget nånstans i dalarna, ge dina vänner och arbetskamrater rätt mobilnummer någon gång så de slutar ringa till mig! Ja, jag vet att du kallas Loppan också...

Arma mig

När gräset blivit för långt och tjorvigt får man ta till trimmern och efter tre timmar har man två skakande värkande armar som tycks leva sitt eget liv. Hur de (armarna) uppför sig i morgon blir spännande att se. Vi ska ha friluftsmässa i stora parken och till skillnad från idag då det varit +20 och ganska soligt ska det bli +15 och regn i morgon...

Friday, May 25, 2007

Pingst

Att undvika andlighet är som att försöka undvika att andas. Pingsten är Andens högtid, den handlar om Guds närvaro i våra liv.
ur Bönboken

Ibland behöver man både yttre och inre upprensning och de båda tycks hänga ihop. Åtminstone känns det så när man städat och kastat gammal bråte, sorterat och torkat av alla ytor som jag äntligen har gjort idag på mitt arbetsrum. Under tiden har jag mediterat över pingstens budskap och Guds faktiska närhet. Jag tänker att visst kan Anden komma som en stormvind som för apostlarna den första pingstdagen men kanske kommer hon oftare som ett stilla sus som när profeten Elia mötte Gud. Det stilla suset blåser på ett varsamt sätt bort allt oväsentligt skräp ur gömmorna och allt känns nytt.

Laleh - Call on me - Musicvideo

Kommer till festivalen!

Thursday, May 24, 2007

Wednesday, May 23, 2007

Det finns hopp!

SvD: Regelbunden träning kan göra dig yngre

I will survive!

Vi är rädda för allt!

Aftonbladet: Vi är rädda för allt!

Den här är från Januari i år och jag är glad att jag hittade den igen. Mycket att läsa men så många träffar han får in, Slavoj Zizek. Lägg märke till citatet av G K Chesterton:

Män som börjar med att bekämpa kyrkan för frihetens och mänsklighetens skull slutar med att kasta bort friheten och mänskligheten bara för att få slåss mot kyrkan.

Zizek tillägger: Samma sak gäller för religionens tillskyndare själva: hur många fanatiska religionsutövare började inte med att våldsamt angripa den samtida sekulära kulturen och slutade med att ge upp själva religionen (genom att förlora varje meningsfull religiös upplevelse)?

Jag har förresten inte sett filmen Children of Men ännu. Någon som har sett den??

Monday, May 21, 2007

Human-ister

Några begravningsbyråer har fått sig tillsänt blanketter för utträde ur Svenska Kyrkan. Blanketterna kommer från de omtalade humanisterna. Har de inget bättre för sig?!

Sunday, May 20, 2007

Ko-ko

http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6k

Den är MYCKET högljudd just nu...

Helgen

Intensiv helg med konfirmandresa, ekumenisk gudstjänst och avslutning för terminens alla barngrupper. Ute i det vilda är det en otrolig aktivitet på fågellivet och jag tror alla våra holkar är uthyrda. Gräset växer kämpahögt, hm får snart skaffa lie. Nu blir det visst ännu varmare också. Idag har det varit +22!

Tuesday, May 15, 2007

Mer minnen!

Har ni upplevt känslan då er lilla knatte kommit hem levererad i polisbilen! Såååå lyckligt barn! Såååå hysterisk förälder!

Monday, May 14, 2007

Dagböcker

När man håller på att rensa och packa är det lätt att fastna med gamla barnteckningar och berättelser, foton och massor av andra minnen. Ögnade igenom mina gamla dagböcker som jag skrev då barnen var små. (Gissa om jag är glad att jag gjorde det) Mina anteckningar är delvis illustrerade vilket förstärker minnet av speciella händelser som risgryn i håret, krossade tallrikar, naken unge som löper amok genom parken för att bara nämna några. På ett ställe har jag noterat att jag för denna dagbok för att minnas att det minsann inte BARA var roligt att vara småbarnsmamma. Och vad jag städade...pust.

Kartong på kartong

Nu borde jag sova, men märker att det gör jag ju inte alls! Bokhyllorna gapar nu tomma, lådor töms, kläder kastas -"Men HUR gammal är inte den där tröjan!!". Stapeln av flyttkartonger växer...

Friday, May 11, 2007

Chocolat

Just sett den fina filmen Chokolat
http://sv.wikipedia.org/wiki/Chocolat
Och nu sitter jag här med en kopp varm...eeh choklad.

Thursday, May 10, 2007

Tyst tal

Kursdag och vi sitter ca 30 pers i en hästsko där en runda av tankeutbyte pågår. Någon på andra sidan hästskon ska säga något. Då säger en person på min sida:
-Du måste prata högre för jag hör inte
-Nej men det är väl inte så konstigt, för jag har ju inget sagt!

Tiden

Ur led är tiden! :-)

I dag fyller Bono

Och "i morgon" är idag!!!!

u2-With or Without you(rattle and hum)

Och i morgon fyller han år!

No Milk Today (Herman's Hermits)

Stackars kossan...

Tuesday, May 8, 2007

Mer arbete

Men då konfirmationerna är klara får jag väl mycket tid att...tänkte jag. Sen tittade jag i min kalender. HJÄLP!

Monday, May 7, 2007

Konfirmation

Så är de konfirmerade våra grupper. Och solen sken och allt gick bra bortsett från konfirmanden som drabbades av näsblod just när vi skulle tåga in.
-Vi låter klockorna ringa så länge sa vaktis och rusade efter en ny kåpa och en trave näsdukar.
-Vi låter kantorn spela första psalmen en gång till sa jag när blodflödet inte ville sluta.
-Ni får börja utan mig sa den blödande konfirmanden.
- Aldrig i livet sa jag, du är en av huvudpersonerna i dag.

Drygt 10 minuter senare kunde vi äntligen tåga in och som sagt, allt gick bra!

Thursday, May 3, 2007

Andakt i det gröna

Och som på beställning kröp termomtern, nej inte själva termometern utan kvicksilvret, ÄR det sånt i längre?...äsch ni förstår nog. Det var hela +19 på eftermiddagen. Varför skrev jag inte det på en gång?! Trams! Men bra blev det och Lommen hördes från sjön.

Wednesday, May 2, 2007

Where Have All The Flowers Gone? -Peter, Paul and Mary

Men vänta lite nu!

Nu går det lite för fort. Gullvivor, smultronblommor, harsyrans blommor, kabbelekan, fruktträden, kråkvicker, smörblomma....blir det några blomster kvar till midsommar??

Evigt ung eller evigt gammal?

Jag får höra en hel del dråpligheter på syföreningsträffarna. I kväll samtalades det om en kvinna på 92 som enligt berättaren är otroligt ungdomlig och energisk trots sin höga ålder. Fru B. hade vid ett tillfälle sagt till denna ungdomliga 92-åring:
- Tänk du har alltid sett likadan ut så länge jag känt dig!
- Va?! Har jag alltid sett så här gammal ut?!